De cd's van Seniorencafé zijn werkinstrumenten voor de dienst animatie van rust- en verzorgingsinstellingen. Ieder programma duurt 60 à 75 minuten. Als abonnee ontvangt u 26 programma’s per jaar. De werking loopt ook door tijdens de vakantieperiodes.

Geabonneerde instellingen krijgen om de twee weken per post een cd toegestuurd. In iedere instelling is er een contactpersoon die een verzoekplaat kan aanvragen en direct inspraak heeft in de inhoud van de cd's. Ieder jaar organiseren de makers van het Seniorencafé een evaluatievergadering met de contactpersoon binnen de geabonneerde instellingen. Die contactpersonen zijn meestal de personen verantwoordelijk voor de animatie.

Normalerwijze wordt om de twee jaar in een grote zaal in Groot Kortrijk een namiddag georganiseerd met muzikale optredens, speciaal voor de luisteraars van Seniorencafé. Dit gebeurt in samenwerking met de werkgroep bejaarden van de KULAK.

Sinds 2013 organiseert Seniorencafé ook een viertal optredens 'ten huize van...' geabonneerde instellingen, zodat de bejaarden zich niet hoeven te verplaatsen.

Een jaarabonnement kost 99 euro, alles inbegrepen. Een abonnement kan op elk moment gestart worden. Wie na het begin van het jaar start betaalt volgens het aantal ontvangen cd's.

Heeft u interesse om nieuwe abonnee van Seniorencafé te worden, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen dan contact met u en sturen u een proefprogramma.