2020 is een moeilijk jaar voor iedereen. Dat woonzorgcentra voorpaginanieuws werden is nooit de bedoeling geweest. Een eerste golf van corona overspoelde hen, de tweede golf kreeg er jammer genoeg ook voet aan wal.

Seniorencafé brengt al 30 jaar pasklare ontspanning met herkenbare muziek van vroeger en nu, in de vorm van seniorenradio. Seniorencafé staat in gewone tijden garant voor een tweewekelijks radioprogramma speciaal gemaakt voor senioren. Die gerichte seniorenradio zorgt voor een uur heerlijke ontspanning. In de sector van de bejaardenzorg is het een aangename aanvulling bij de animatie binnen diverse werkingen

Toen in maart 2020 in alle WZC's bezoek verboden werd, vonden we dat we iets moesten doen. We hebben toen via Gaveromroep voor een dagelijks uur radio uur gezorgd. Voor alle senioren draaiden we iedere werkdag, live tussen 15 en 16 uur een uur radio. ‘Geen bezoek meer in WZC’s = ‘Seniorencafé komt dagelijks op bezoek op de radio‘. Dit initiatief liep drie maanden lang, van maart tot eind mei, en we kregen veel positieve reacties. Ondertussen bleven we de normale programma’s in de vorm van Seniorencafé CD’s aan alle abonnees sturen.

Eind 2020 zijn we in een lange donkere winterperiode beland. Bij de WZC’s is het terug alle hens aan dek. En weer vroegen we ons af: hoe kunnen we hen helpen ?

Daarom bezorgden we begin december al onze abonnees (WZC’s) met groot genoegen een muziekkoffer. Dat is een koffer op hun maat, gevuld met speciaal uitgekozen Seniorencafé CD‘s, telkens een radioprogramma van 75 à 80 minuten, met playlist en extra info.  En als toemaatje bevat de muziekkoffer twee DVD’s die aansluiten bij de CD’s: Rieu in Maastricht 2019 en James Last in concert.